Mikúš po striebornom úspechu smútil: "Titul bol tak blízko..."

21.05.2012 Celý región

Helisnki 20. mája (TASR) - Strieborné medaily na MS sú obrovským úspechom, no ako to už býva, po prehre v poslednom zápase sezóny chutí radosť predsa len trochu trpkejšie. Po medailovej ceremónii mal obzvlášť smutný hlas útočník Juraj Mikúš: "Je to škoda, nemali sme náš deň."

Slovenskí hokejisti podľahli vo finále favoritom z Ruska vysoko 2:6. Zo začiatku to bola celkom vyrovnaná partia s miernou prevahou "zbornej". V prostrednej časti však odpor Slovákov opadol, začali robiť zbytočné chyby v rozohrávke, po ktorých inkasovali tri góly. Druhé tretiny na šampionáte akoby boli pre Slovákov "zakliate", keďže si v nich pokazili už štvrtý zápas. "Ťažko povedať prečo," zamyslel sa Mikúš: "Možno je to tým, že striedačka je ďalej a ťažšie sa nám na ňu chodilo. Navyše vo finále sme mali iba päť bekov, potom už boli unavení, nestihli dobre prestriedať a prišli chyby."

Proti favoritom celého turnaja to však nebol ľahký zápas a rozhodovala aj únava. "Rusi boli vynikajúci a my sme zase nemali svoj deň. Nehrali sme tak ako predtým. Myslím si, že to bolo únavou. Síce sme do toho dali všetko, ale nestačili sme na nich."

Centra tretej formácie finálová prehra poriadne škrela a vôbec nevyzeral akoby sa práve stal vicemajstrom sveta. "Ja som prehral zápas a ak mám byť úprimný, tak si ani neuvedomujem, že máme druhé miesto," uviedol so smútkom v hlase. "Verím, že si to uvedomím až keď sa stretneme s našimi fanúšikmi a keď im prídeme poďakovať za podporu, ktorú sme cítili až sem. Pre Slovensko je to vlastne výborný výsledok, medaila po deviatich rokoch. No boli sme tak blízko titulu..."
 

Vyberte región